La Companyia am-art va ser creada l’any 2008 per Roger Casas i Maria Tintoré fruit de les seves inquietuds artístiques i professionals. L’objectiu és aplicar tots els coneixements de les arts escèniques en les seves professions dins l’àmbit de l’educació infantil i de l’espectacle. Creiem que l’expressió artística, sigui quina sigui la seva forma (teatral, musical, plàstica, lingüística, etc) forma les persones de manera íntegra i és per això que els infants haurien de tenir una convivencia amb totes elles. Volem explicar històries, formar part de la vida dels infants, difondre un missatge i fer gaudir a tothom en aquest procés.
Roger Casas-Matos: Llicenciat en Interpretació a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Gest i Graduat com a Mestre en Educació Infantil. Amplia la seva formació amb els Mòduls de formació de Postgrau en “Dansa com a Motricitat Infantil” amb Marta Castañer i “Els objectes i titelles com a medi pedagògics” amb Rene Baker a l’Institut del Teatre de Vic. Realitza cursos de dansa contemporània amb Natàlia Viñas, Màxim Irienneti, Olga Àlvarez, Anna Corredor i Carles Sales entre d’altres. Durant aquest anys es forma amb mestres com Montse Bonet, Joan Cusó, Alfred Casas, Lluís Graells, Berty Tovias, Renne Baker, Chistian Atanasius, Stephan Levi, Bernardi Moreno o Pere Riera. Ha format part de la Cia. Bojum Teatre dedicada al teatre físic i dirigida per Montse Bonet. Col·labora amb la companyia de titelles Títerearte en la creació de l’espectacle Carbassa dirigida per Mónica Pes. Desenvolupa espectacles i contacontes de petit format amb el nom de RODAQUERODA. Actuament impulsa juntament amb Maria rl projecte Plataforma amART i el seu compromís amb l’educació infantil el porta a noves formacions com EL Mestre i la Creativitat, Fonaments sobre Arterapia, Recursos expressius a l’aula i el curs de formació de Dansa i expressió plàstica amb SEGNI MOSSI. Actualment comparteix amb els infants i un equip educatiu l’aventura d’aprendre, escoltar, sentir i viure l’experiència de creixer dirigint una llar d’infants del Tarragonès. Podeu visitar el seu blog personal on trobareu suggerencies de literatura il.lustrada i d’altres cosetes curioses a RODAQUERODA.
Maria Tintoré: Filòloga Anglesa amb estudis de Psicologia, ha realitzat diversos cursos de formació teatral i moviment. Cursos de Clown amb Marta Ochoa a l’escola Estudis Teatre de Berty Tobias on també treballa la Comedia de l’arte. Ha realitzat cursos sobre Titelles i Objectes i sempre s’ha mostrat interessada en el seu ús com a mitjà pedagògic. Ha realitzat cursos d’escriptura i dramatúrgia a l’escola Obrador Sala Becket de BCN amb Victoria Szpunberg, Pere Riera o Francesc Cerro. Paral·lelament s’ha anat formant en diferents teories i corrents en pedagogia i educació: Intel·ligències Múltiples, Estimulació Primerenca, l’Atelier com a forma d’experimentació i aprenentatge a l’aula, Educació Emocional, i Coaching per a professors són algunes de les formacions que ha rebut en els últims anys. Ha pogut posar en pràctica la seva formació exercint de professora d’anglès i educadora a tots els nivells i diferents edats. Podeu visitar el seu blog personal a EDUCAENGLISH.
Jordi Torné Banús: Tècnic de so amb una amplia trajectòria que passa per la participació en un projecte de creació hologràfica (so en 3D) per a guions sonors amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Cecs i disminució visual, sonorització d’espectacles amb les empreses La Llauna i Ontheroad, producció musical electrònica i gravació i post-producció d’àudio associat amb el que va ser tècnic del Tricicle i la Cubana, Tarek Ryan. També cursà Naturoterapia i Kinesiologia, on actualment ofereix els seus recursos sanitaris des de la perspectiva de la psico-biologia i la física quàntica.
A la ciència, es busquen lleis físiques, nous contextos als que obeeix la dinàmica dels cossos. El producte de la creativitat interna és més sutil: auto-renovació, una manera de ser més feliç i completa, la transformació del context en el que vivim i descobrir la manera de poder ser permanentment feliços. Expressar el significat de l’amor a un relat requereix creativitat externa, però convertir-se en una persona que estima és creativitat interna (Goswami, 1996).